Sportfegyver átírása

Nem mindennap megyünk a rendőrségre fegyverátírás ügyében, ezért pár mondatban összefoglalnám, hogy hogyan célszerű eljárnunk, abban esetben, ha már van fegyvertartási engedélyünk és szeretnénk egy új sportfegyvert beíratni a fegyvertartási barna könyvünkbe.

 

 

 

Időt és energiát spórolhatunk meg magunknak, ha felkészülten megyünk a rendőrségre beíratni az újonnan megvásárolt sporteszközünket.

  A fegyver beíratáshoz a következő dokumentumokat kell magunkkal vinni:

 1. Személyi igazolvány, lakcímkártya
 2. Fegyvertartási engedély
 3. Országos sport szakszövetségi igazolás és javaslat
 4. Sportegyesületi igazolás
 5. Vásárlást igazoló dokumentum
 6. Kérelem a bejegyzéshez
 7. 3.000 Ft illeték befizetésének az igazolása

3 tanács a gyorsabb ügyintézéshez:

 1. Időt lehet megspórolni, ha a 6. pontban említett Kérelemhez szükséges mintadokumentumot letöltjük az internetről és már a kitöltött kérelemmel megyünk ügyet intézni.
  Rendőrség által elfogadott mintadokumentum letöltése természetes személyeknek: http://www.police.hu/sites/default/files/ed508028097_999999_2.docx
 2. A rendőrségen a kérelem beadásával rögtön egy 3.000 Ft-os sárga csekket kapunk, amivel el kell menni a postára, majd vissza kell vinni az befizetést igazoló szelvényt és folytatódhat az ügyintézés. Amennyiben eleve úgy megyünk a rendőrségre, hogy a 3.000 Ft-os illetéket átutalással rendezésre került, úgy megint időt spórolhatunk meg magunknak. Átutalásnál vinni kell az utalásról egy banki igazolást, hogy az összeg átutalása megtörtént!
 3. Ha van lehetőségünk a műszaki kártyát másoljuk le és vigyünk be a másolatot a rendőrségre, amit ott hagyunk.

Ha felkészülten megyünk, az ügyintézés nem több 5 percnél.

Pin It

Kapcsolat

Tagi belépés