Jereváni rádió

Megkérdezik a jereváni rádiótól, igaz-e, hogy Jerevánban Moszkvicsokat osztogatnak?

Válasz: "A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."

Miért ez a klasszikus idézet?

Ma tette fel a kérdést egy kedves ismerősöm, hogy mi a helyzet a lőtérrel, mert hallja, hogy csak légfegyveres lövészetre kaptam meg az engedélyt a rendőrségtől, éles fegyver használatára nem.

Az ismerősömnek, aki ezt mesélte, az maga is fegyverbirtokos!

A Gárdonyban működő lőtér minden hatósági engedéllyel rendelkezik, így rendőrségi engedéllyel is. A lőtéren csak és kizárólag olyan tűzfegyvereket lehet használni, melyek a rendőrség által jóváhagyott lőtér szabályzat tartalmaz. A lőtér szabályzat alapján pisztoly kaliberű rövid, és pisztoly kaliberű hosszú fegyverekkel lehet lövészetet folytatni.

A lőtéren nem folytatható lövészet sörétes- ill. nagykaliberű hosszú tűzfegyverrel. Az ilyen típusú fegyverekkel is lehetne lövészetet folytatni a lőtéren, de az üzemeltető nem kérte meg az engedélyt ezekre kaliberekre az erősebb hanghatás miatt, tekintettel a lőtértől 300m-re lévő lakosok, pihenők nyugalmára. Az üzemeltető folyamatos fejlesztéseket végez, hogy a zajterhelést a lehető legkisebbre csökkentse a környéken élők érdekeit szem előtt tartva.

Véleményem szerint "illik tudni" minden fegyvertartónak, hogy a 7,5j torkolati energiát meg nem haladó légfegyverek használatához nem kell rendőrségi engedély, de még tartási engedély sem kell! Tehát nem, hogy engedély nem kell, ezt bárki szabadon birtokolhatja, használhatja személyes felelőssége tudatában, a saját kertjében is akár!

Én úgy gondolom akkor jár el valaki körültekintően, ha megfelelő információval rendelkezik arról, amiről beszél és nem süllyed le egy „Jereváni rádiót kérdező” szintjére. Bár a Jereváni rádió kérdezője legalább kérdezett....................

Pin It

Kapcsolat

Tagi belépés