koronavírus - lőtér

Tisztelt Érdeklődők, tisztelt Tagok!

A koronavírussal kapcsolatosan 2020.május 04. napján életbe lépő kormányrendelet tartalma alapján, a korábbi tiltó határozat tartalmú rendeletekkel szemben, enyhébb, megengedőbb feltételek körvonalazódnak, az amatőr szabadidő sportok (sportlövészetet) edzési lehetőségét tekintve.

Ezen megengedő kormány rendelet nem vonatkozik a legfertőzöttebb Pest megyére, vagyis itt továbbra is a tiltó tartalmú törvény van érvényben, értelmezésem szerint.

Fejér megyében – így Gárdonyban is – a törvény első értelmezése szerint, adott lehet a lehetőség a lőtér megnyitására vonatkozóan, edzések idejére.

A rendelet átolvasva, szükségesének gondolom a sportszövetségek írásos állásfoglalását, ajánlását. Célom, hogy törvényeket betartva jogkövető magatartást tanúsítva végezzünk sportlövészeti tevékenységet.

Jelenleg, a szövetségek ajánlásának hiányában és az érvényben lévő egyéb tiltó és korlátozó törvények, rendeletek alapján - értelmezésem szerint -  2020.05.18. napját követően lehet elkezdeni legkorábban a foglakozásokat.

 

Fontos megjegyezni, hogy nincs információm semmilyen iránymutatásról, protokollról, hogy adott esetben az edzések megtartásához, milyen rendkívüli feltételeket kell biztosítani. (egészségügyi szűrés, védőfelszerelések, kézfertőtlenítő, távolságtartás stb.)

Az információk megléte és ezek alapján egy protokoll kidolgozása, alkalmazása esetén látom megvalósíthatónak, hogy a lőtér az ideglenes szabályok betartása mellett, ki tudja nyitni a kapuit az érdeklődők részére.

Felelős egyesületi vezetőként (egyben lőtér üzemeltetőként) további mérlegelési alapot képez, hogy - jelenleg a rendelkezésre álló információk alapján - Fejér megye a 2. legfertőzöttebb megye Magyarországon.

Én úgy vélem, hogy az elkövetkező héten pontosabb tájékoztatást fogok tudni adni, hogy mikor és adott esetben milyen feltételek mellett indulhatnak meg a sportlövészeti foglalkozások a Gárdonyi lőtéren.

A lőtéren a versenyek lebonyolítása továbbra sem megengedhető értelmezésem szerint.

 

  1. 05. 01.
Pin It

Kapcsolat

Tagi belépés