Élménybeszámoló egy profin megszervezett vadászatról

December első vasárnapján volt szerencsém - külsősként és hajtóként - részt venni egy fácánvadászaton.

Az időjárás borús volt, mikor a vadásztársaság telephelyére megérkeztem, de szerencsére nem eredt el az eső a 2-3 fokos hidegben. A vadászatot egy rendőrségi ellenőrzés előzte meg, melyen mindent rendben találtak.

A vadászat a vendégvadászok bemutatásával, majd a vadászattal kapcsolatos rövid tájékoztatóval kezdődött. Mindenkin láthatósági jelzés volt. Elindultunk a kiválasztott vadászterületre, és közben több vadásszal is szóba elegyedtem. Barátságosan és türelmesen fogadták és válaszolták meg – gondolom számukra egyértelmű – érdeklődő kérdéseimet.

Megérkeztünk a területre, ahol mindenki elfoglalta a helyét. A vadászatot levezénylő személyek mindegyikénél kis kézi rádiós adó-vevő volt, mely a hatékonyabb kommunikációt szolgálta a biztonságos vadászat lebonyolítása érdekében. Mindenki figyelve a mellette levő személyekre is, megindult a hajtás, elkezdődött a vadászat. A társas vadászaton részt vettek nagyon jól kiképzett kutyák, természetesen a gazdáikkal. Az négylábú társak, egyrészről a fácán felkutatásában, hajtásában segédkeztek, másrészt az elejtett vad begyűjtését végezték, igen nagy szorgalommal és lelkesedéssel.

A vadászat második felében eleredt az eső, mely a vadászat élményét számomra nem csorbította. A szépen elhelyezett teríték, beszéd, majd néhány fényképkészítés zárta a vadászatot. A terítékből minden résztvevőnek jutott, így én is kaptam. 

Megtisztelve érzem magamat, hogy egy jól szerezett, biztonságos és baráti hangulatú vadászaton vehettem részt hajtóként.

Köszönöm a lehetőséget a Gurgyal-völgye Vadásztársaságnak.

Tisztelet a vadnak!

 

 

 

Pin It

Kapcsolat

Tagi belépés