Lövedék sebesség mérés, szélmérő, hangnyomás mérés

A precíziós lövészet területén és a lőszer-újratöltéssel foglalkozóknál is fontos tudni, hogy a fegyverükhöz használt lőszer milyen ballisztikai értékekkel rendelkeznek.

Egyik fontos érték, hogy a lőszer milyen sebességgel, milyen torkolati energiával távozik a fegyver csövéből.

Az adott fegyverhez számos márka termékei közül választhatunk lövedéket vagy lőszert. Az, hogy pontosan melyik a legjobb választás; az elvárásaink, képességünk és nem utolsó sorban a pénztárcánk függvénye. Hosszabb kísérletezés és tapasztalat alapján lehet meghozni a legjobb döntést. Már nagy segítséget nyújthatnak olyan eszközök használata, melyek pontos és gyors visszajelzést adnak a felhasználónak a lőszerek tulajdonságairól.

Ezen a téren szeretnénk segítséget nyújtani a rendelkezésre álló mérőeszközökkel.

 

A ballisztikai chronográf használható: tűzfegyverek, légfegyverek ill . nyílvesszők sebességének a mérésére. (1. és 2. kép)

A ballisztikai chronográf használata: 2.500 Ft / óra

Természetesen a külső tényezők is befolyásolhatják a lövészet és annak eredményességét, többek között a szél vagy a hőmérséklet. Ezeket a változókat is tudjuk mérni megfelelő pontosságú műszerrel ( 3.kép)

Fontos tulajdonság lehet még a keltett zaj, a hangnyomás mérése is, ennek mérésére is több műszerünk áll rendelkezésre. (4.kép)

Pin It

Kapcsolat

Tagi belépés